Szinkronhang Fórumok SZINKRONSZÍNÉSZ TANFOLYAMOK, ISKOLÁK, SZÍNISTÚDIÓK M.S.E. studio, első magyar szinkronszinész kepző

Megosztom
 • Szerző
  Bejegyzés
 • Admin
  Adminisztrátor
  Post count: 76
  #14143 |
  Megosztom

  “Szia!

  Mit gondolsz az M.S.E. studio, elso magyar szinkron szinesz kepzorol? Jo kiindulas lehet egy ez vagy ehhez hasonlo tanfolyam ( ez konkretan ket feleves) elvegzese?

  Koszonom elore is a valaszt!”

  ———————————————–
  Én ott kezdtem a karrierem.
  Szuper volt, imádtam!
  Kb 25-en voltunk a csoporban, viszont közülük jó ha 3-5 ember él ma a hangjából.
  Utána átmentem a Goór-Nagy tanodába.
  Azt hiszem a mai fejemmel először mennék egy színistúdióba és utána néznék a szinkron után…
  Mindemellett el kell mondanom, hogy a logopédia és a művészi beszéd óráim klasszisokkal profibbak voltak, mint a GNM tanodában.
  Akárhogy döntesz is, egy év alatt nem lesz belőled profi hang, mint ahogy Schwarzenegger sem tudta magát pusztán 1 év alatt felépíteni.:)

 • findingyourinnervoice
  Felhasználó
  Post count: 14
  Megosztom

  Szia!

  Úgy döntöttem, hogy jelentkezem a fent említett tanfolyamra. Az első próbameghallgatás február 8.-án lesz. A tervem, hogy sikeres felvételi esetén ezen a fórumon fogom vezetni a naplót a történésekről, tapasztalatokról, élményekről. Amennyiben nem sikerül, akkor is megyünk tovább, bármi áron.

  Köszi Gábor ezt a remek oldalt, lendületet ad!

 • Admin
  Adminisztrátor
  Post count: 76
  Megosztom

  Ez szuper, drukkolok!:)))

 • Admin
  Adminisztrátor
  Post count: 76
  Megosztom

  Ez szuper, drukkolok!:)))

 • findingyourinnervoice
  Felhasználó
  Post count: 14
  Megosztom

  A felveteli sikerult, osztol elkezdem a tanfolyamot. 🙂

 • Admin
  Adminisztrátor
  Post count: 76
  Megosztom

  Gratulálok, tuti élvezni fogod!

 • findingyourinnervoice
  Felhasználó
  Post count: 14
  Megosztom

  Szia!

  Mit tehetnek szeptemberig annak erdekeben, hogy javithassak magamon? A beszed tanar azt javasolta, hogy olvassak sokat tukor elott, hangosan. Valamint hallgassuk vissza magunkat. Te mit javasolsz?

  Koszi a valaszt!

 • Admin
  Adminisztrátor
  Post count: 76
  Megosztom

  Ez egy jó ötlet, sőt a koncentrációra, memóriára is gyúrhatsz.
  Próbálj meg 2-3 mondatot memorizálni 1 percen belül.
  A szinkronban a kezedbe nyomnak egy papírt vagy a monitorról kell olvasnod a szöveget, miközben azt is nézned kell, hogy a szereplőnek milyen gesztusai vannak. Nevet, köhög, eszik, pofát vág… bármi.
  Gondold el, hogy most ahogy a soraim olvasod, közben egy videót is kell nézned és értelmezned.
  Kissé nehézkes nem igaz?
  Ezért nagy segítség, ha szinte azonnal meg tudod jegyezni azt a pár mondatot, amit kapsz.
  Ha már a fejedben van a szöveg és nem kell olvasnod és nézned a filmet egyszerre, jobban tudsz a szereplőre koncentrálni.

 • findingyourinnervoice
  Felhasználó
  Post count: 14
  Megosztom

  Sziasztok!

  Ahogy ígértem -bár kicsit megkésve- jöjjenek a képzésen szerzett tapasztalataim saját szavaimmal és érzéseimmel átitatva, időrendi sorrendben. A tervem az, hogy minden héten lesz poszt ezzel kapcsolatban, nyilván igényektől és érdeklődéstől függően.

  2018.09.01. – Az első beszédkészség óra, avagy ismerjük meg egymást egy kicsit jobban

  Tegyük fel, hogy összejön egy egymás számára ismeretlen emberekből álló csoport és valószínűleg a következő kilenc hónapot együtt fogják tölteni egy képzés keretein belül. A nevek, amelyek a következők, mind kitaláltak, mindenféle egyezés valós személyekkel csupán a véletlen műve. Béla, Betti, Boglárka, Bianka, Bodza, Barbi, Botond, Borostyán, Baltazár. Elsőre talán és persze olvasva viszonylag könnyű lehet memorizálni a neveket, főleg akkor, ha bármikor van lehetőséged puskázni. Az a tapasztalatom, hogy amikor egy vagy több idegen bemutatkozik egymásnak, akkor elsősorban arra figyelnek, hogy a saját nevüket eltalálják. Saját mozdulataikkal és saját egyéni stílusukkal a lehető legjobb első benyomás keltésére törekednek. Ezzel nincs is semmi baj. Oda-vissza játszottuk ezeket a bemutatkozó köröket mindig egy ici-picit bonyolítva, a másikról lényeges tájékoztatásokkal kiegészítve és figyelve arra, hogy a csapat egyes tagjai mennyire összpontosítanak a másikra ahelyett, hogy már fejben a saját mondandójukat készítsék elő. A beszédtanárnőnek, Begóniának az volt a nem titkolt célja –amit egyébként mindenki érzett-, hogy oldjuk egy kicsit azt a természetes feszélyezettséget és kezdeti megilletődöttséget, ami a teremben volt, hiszen mind idegenek voltunk egymásnak.

  A következő körben mindenkinek lehetősége volt beszélnie saját magáról, önállóan, lehetőleg minimum kettő egész percben. Ez olyankor, amikor mondjuk egy megszokott társaságban, számodra ismerős és kellemes emberek között vagy, valószínűleg nem okoz nagyobb akadályt. Azonban itt egy picit más volt a helyzet. Ilyenkor egyből mindenki kiönti magából azokat a dolgokat, amik éppen eszébe jutnak, informális jelleggel, mint egy önéletrajzban. Itt és itt születtem, ennyi éves vagyok, ennyi gyerekem van, plusz ugye a feleségek és a hobbik. Mindezt ugye hadarva, ami körülbelül egy percet, vagy még annyit sem tesz ki. Hamar rájöttem, hogy ezt a dolgot más irányból kell megközelíteni és valahogy sokkal higgadtabban. Pillanatok alatt felépült bennem egy monológ, ami a múltbéli tapasztalatok és a jövőbeli célokra épített. Amint ezen a mezsgyén haladtam, rengeteg könyvtár és vele együtt könyvek tömkelege nyílt ki a fejemben és csupán csak arra kellett figyelnem, hogy mindenkihez szóljak és a tempóm továbbra is maradjon lassú. Maradjunk annyiban, hogy ez a gyakorlat egyáltalán nem olyan könnyű, mint amilyennek látszik, javaslom mindenkinek, hogy próbálja ki otthon.

  Alapvetően egy nagyon élvezetes és oldott légkör alakul ki elég hamar, ami megmaradt a foglalkozás végéig. Tanárnő előre leszögezte, hogy ennél csak melósabb és pörgősebb órák várnak ránk a jövőben. Kíváncsian várom.

 • Admin
  Adminisztrátor
  Post count: 76
  Megosztom

  Köszi a beszámolót!:) Kik az aktuális tanárok, leírnád ki mit tanít?

 • findingyourinnervoice
  Felhasználó
  Post count: 14
  Megosztom

  Szia, persze

  Demjén Imre – stúdióismeret
  Balázs Erika – beszédkészség és kommunikáció
  Gömöri V. István – színészkészség és színészstúdió

  valamint egy hangmérnök srác, akinek sajnos nem tudom a nevét.

  De ha már itt vagyok, akkor leírom a szeptember 8.-i foglalkozásról a kis történetem:

  2018.09.08. – Az első stúdióismeret óra, hasznos tanácsokkal és gyakorlattal

   

  A képzés nagy része, azaz az órák túlnyomó száma erre a tárgyra épül, mivel a gyakorlat mindennél fontosabb. A beszédkészség a kísérő óra, ami segítséget ad ahhoz, hogy a mikrofon előtt minél inkább ki tudjuk bontakoztatni képességeinket.

   

  Volt lehetőségünk a stúdiót megnézni a hangmérnöki szobából, miközben hasznos tanácsokat kaptunk a rendezőtől arra nézve, milyen fontos szabályok vannak, melyek a mi és a mikrofon közti kapcsolatot magasabb szintre emelik. Legyen itt szó a hangfelvevő és a szánk közti távolságról (ami a kinyújtott hüvelyk és kisujj közti távolság az állunktól), a szöveglista elhelyezésről és egyéb, kisebb kulisszatitkokról, mint a mikrofon különleges érzékenysége, amit minden helyzetben figyelembe kell vennünk. A mikrofon a hangmérnök füle, így kellő gyengédséggel kell kezelni, mintha csak a mienk lenne.

   

  A gyakorlat során élesben szinkronizáltunk és mindenkinek megadatott, hogy többször is hangoztassa magát. Első alkalommal, mint a kis csibék, mindenkiben ott volt az idegentől való félelem, de mivel a rendező Úr szigorúan követte a fokozatosság elvét senkiben nem maradt rossz érzés a gyakorlatok végén. Ami számomra megdöbbentő volt, hogy mennyi mindenre kell egyszerre figyelni, de leginkább mégis a képre, amit előtted vetítenek. A koncentrációképességet és a memóriát is egy magasabbra szinte kell emelni, amivel együtt a levegőgazdálkodás sem elhanyagolható. Mindezek mellett pedig egy kicsit színészkedni sem árt. A felvett, körülbelül öt perces anyagot visszahallgatva a foglalkozás végén egy nagyon jó derültünk és őszintén remélem, hogy fél év múlva, ha visszahallgatjuk ezt és az akkori teljesítményt, szintén így fogunk tenni.

 • findingyourinnervoice
  Felhasználó
  Post count: 14
  Megosztom

  2019.09.15.Beszédkészség szituációs játékkal

  Mivel a két csoportba osztott csapat szépen összegyűlt a mára tervezett játék nagyon egyszerűnek tűnt, persze korántsem volt az. A történet szerint mindannyian egy magasan szálló léghajó utasai vagyunk, kiknek terhei olyannyira megnőttek, hogy más út nem maradt, mint embereket kitessékelni a fedélzetről, csökkentve így a súlyt és növelve túlélési esélyeinket. Mivel a földet érés helyszíne egy lakatlan sziget és mindenkinek van egy adott szakmája, amiben kitűnő, (ezt előre személyre szabták a játék kezdete előtt) ezért a kiválasztott személy, akinek mennie kell, egy percet kap arra, hogy érveljen amellett, miért is vesszük majd hasznát a szigeten. A hivatások között volt például: selyemhernyó tenyésztő, bár zongorista, pornószínész, alkimista, miniszterelnök és hajléktalan. Aki nem volt elég meggyőző és a többség kiszavazta, az kiesett a játékból. Ahogy egyre fogytak az emberek egyre nagyobb éberség és rafináltság kellett a benn maradáshoz Voltak, akik érzelmekre hatottak, és olyanok is, akik a legrosszabbat vetítették előre, amennyiben mégsem ő maradna. Jól megfigyelhető volt a csoporton belül az, hogy ki vállalja fel az irányító szerepet, ki az, aki nem rokonszenvez egyes emberekkel és így szembe megy a többség számára kedvelt személyekkel. Valamint kik azok, akik csendbe bólogatnak és bár tökéletesen hasznavehetetlen szakmájuk van, mégsem tűnik fel senkinek, hogy veszélyesek lehetnek a másikra nézve. Hamar kiderült, hogy aki arra szavaz, hogy maradj, nagyon könnyen az ellenséged lehet perceken belül. Érdekes és egyben élvezetes másfél óra volt.

  A második részben különböző gyakorlatokkal készültünk fel a beszédre. Ide tartoznak a nyújtó és légzőgyakorlatok, melyeket minden beszédkészség óra elején el fogunk végezni.

  A végén a tanárnő egyes emberekről elmondta az első benyomását és megkérte az illetőt, hogy mondja el saját szavaival három pontban, hogy amit gondol, az helyes e, illetve ő hogyan látja az erre vonatkozó gondolatokat. Szó volt az egyéni karakterességéről, valamint stílusáról és annak kialakulásáról.

 • Admin
  Adminisztrátor
  Post count: 76
  Megosztom

  A studió ismeret azt jelenti, hogy Imre a szinkronrendező?

 • findingyourinnervoice
  Felhasználó
  Post count: 14
  Megosztom

  Végső soron igen, ő adja az instrukciókat, hogy mit hogyan kellene javítani a felvétel során.

  2018.09.22.- Színészkészség, avagy merjünk hülyék lenni

  Alapvetően három dologra épült az óra színészkedés része:

  -érzet kifejezése

  -érzés kifejezése

  -összpontosítás (koncentráció)

  Az érzet, amikor valami külső hatásra reagálunk, például fázunk vagy fájdalmat érzünk. Az érzés, amikor egy dolgot belülről élünk meg, mint aggódás, félelem, szerelem. A közös ezekben a dolgokban, hogy csak akkor lesz hiteles és valóban a külső szemlélő számára élvezhető az átvitt érzés vagy érzelem, amennyiben mi azt el tudjuk képzelni és valóban meg tudjuk élni az adott pillanatban. A gyakorlatok első körben ezeknek a kifejezésére épült. Voltak adott szituációk, (a lábadra lépnek, leforrázod magad, citromba harapsz, aggódva, vagy éppen nevetve kérdezel) melyeket mindig más módon kellett eljátszani és meg kellett merni mutatni, hogy bármikor képes vagy kilépni a komfort zónádból és kérésre belecsöppenni bizonyos érzelmi állapotokba. A koncentrációs gyakorlatok során bizonyos versek ütemét kellett visszatapsolni, mindig más és más, a tanár által elmondott és kiválasztott ritmusra.

  Ez volt az első óra, ahol egy kicsit ízelítőt kaptunk abból, hogy mennyi mindennel kell majd szembesülnünk egy felvétel során, melyek egyikére sem lehet majd azt mondani, hogy nem tudom megvalósítani. Azonban ezek a készségek és képességek is fejleszthetők, amire nem elég ez az ott eltöltött pár óra, hanem folyamatos, tudatos, otthoni gyakorlást igényel.

 • findingyourinnervoice
  Felhasználó
  Post count: 14
  Megosztom

  2018.09.29.- Rajzfilmezzünk!

   

  Második stúdió óránkon a rajzfilmek világába csöppentünk. A színészek sokkal jobban szeretik a rajzfilmeket szinkronizálni, mivel több teret kapnak abban, hogyan játszanak a szereppel, míg egy filmnél ez viszonylag kötöttebb. Viszont jóval kényesebb téma is, és mivel főként vájt fülű gyerekek a hallgatók/nézők, ezért nagyon figyelni kell arra, hogy mikor milyen karaktert hozunk és attól hangban valóban ne térjünk el. A könnyebb oldala viszont, hogy nincs megkötés arra nézve, hogy a szöveget milyen játékkal valósítsuk meg, ezért itt igazán ki tudja élni az ember a kreativitás utáni vágyát. Rengeteg effekt is dúsítja a rajzfilmeket, mint például az iszonyat sok puffanás, ütés, suhanás, amiket ugyanúgy meg kell tudni valósítani, mint a szövegek többi részét. A párbeszédekben az érzelem megjelenítése sokkal intenzívebb és mondhatni talán egy kicsit túlzó módon is hat, ami a mesefilmek egy sajátossága. Ennél a műfajnál is nagyon jellemző, hogy ki kell lépni egy kicsit a valóságból és ahogyan egy véresen komoly, féltékenységi jelenetet, úgy egy beszédhibás macska bugyuta okfejtését is vissza kell tudni adni. Határozottan ki tudom jelenteni, hogy egy rajzfilm szinkron közbeni hangulat mérföldekkel nagyobb élmény, mint egy filmé, éppen a fent leírt tényezők miatt.

   

  2018.10.06. – Kommunikáció

   

  A foglalkozáson ma nem a beszédkészség, sokkal inkább a kommunikáció és annak fontossága került előtérbe. Mivel az egész képzés inkább gyakorlatias jellegű, ezért a tanárnő csak néhány gondolatban foglalta össze az alapokat, majd következett a gyakorlat. A kommunikáció folyamán fontos, hogy a másikkal legyen meg a szemkontaktus. Sokszor ennél nem is kell több és a külső szemlélő számára is magától értetődő, hogy mi zajlik le a két félben. Valamint ott van még az érintés és a beszéd. Mi most a beszédre helyeztük a hangsúlyt és két érdekes gyakorlattal szembesültünk azzal, hogy azért ez kicsit nehezebb, mint otthon activity-t játszani a családdal.

  Első körben mindenki kapott egy bizonyos szituációt, melyet úgy kell megbeszélni a párjával (aki nem tudta, hogy mi van az instrukcióban), hogy ő erre a két perces beszélgetés után rájöjjön. „Válj el a férjedtől, legyél a feleségem!”, persze a megemlített szavak egyikével sem lehetett dolgozni. Nagyon jól sikerült, mivel egyes személyeknél lehetett látni azt, hogy milyen gyorsan váltanak és olyan arcukat is megmutatták itt, amit eddig még nem.

  A második feladat már egy kicsit összetettebb volt, hiszen egy kapott fogalomról kellett három percben beszélni úgy, hogy a hallgatóság a végén rájöjjön, mi is volt az. Volt, akinek a fogalma és témája ütközött az érdeklődési körével. Azonban volt rengeteg olyan eset (és ebben rejlik a dolog szépsége), amikor valójában olyan dologról kellett három percig összefüggően beszélned, amihez egyáltalán nem értesz és talán még a fogalom megértésével is voltak előtte gondjaid.

  Az órák végén megbeszéltük azt, hogy ki miben nyújtott a mai alkalommal egy kicsit többet annál, mint amit eddig láttunk belőle. Tartalmas és nagyon tanulságos óra volt, azt hiszem a beszédtechnika órákat szeretem a legjobban.

 • Admin
  Adminisztrátor
  Post count: 76
  Megosztom

  Szuper, hogy az írásaiddal betekintést engedsz a tanfolyam óráiba és naplót vezetsz, köszi!!!!

 • findingyourinnervoice
  Felhasználó
  Post count: 14
  Megosztom

  Nagyon szívesen! Terveim szerint a tanfolyam végéig minden foglalkozásról lesz egy hasonló összefoglaló.

  2018.10.20. Színészkészég -Türelmetlen szeretők

  A foglalkozás keretein belül a mai nap fő témája Illés Endre- Türelmetlen szeretők című művéből egyes jelenetek színészi megvalósítása.

  Bevezetésként egy 2-3 mondatból álló szöveg memorizálása volt a feladat, majd ezt követően párokba álltunk. Az egyik fél szerepe, a már memorizált tartalom hang nélküli, néma tátogása volt, míg a partnernek követve őt (és nem fordítva) rá kellett mondania a megtanult szöveget. A folytatásban ugyanezt kellett eljátszani, csak különféle gesztusokkal megtűzdelve, amiket a követőnek mindig hitelesen kellett visszaadnia.

  A hangolódás második szakaszában egy finom, kellemes illat belégzése során átélt érzés visszaadására törekedtünk.

  Ezt követően megkaptuk a jelenetek szövegeit és páronként próbáltunk úgy, hogy a Tanár Úr minden apró rezzenést figyelt és azonnal reagálva, instrukciókat adott, amikor változtatásra volt szükség.

  A történet szerint a férj, Gyurka, kissé megunta a lapossá vált szerelmi életét, amiben persze az oroszlánrészt, az egészet (látszólag) már a háta közepére sem kívánó feleség, Kati vállalta magára. Gyurka így egy éjszaka közepén hajókázni indult, ekkor megismerkedett Krisztinnel, akibe menten belehabarodott, ami persze kölcsönös volt. A hajóban történt beszélgetés meghitt, mindent átölelő, igazi szerelmes turbékolás volt, olyasvalami, minek átélése minden ember vágya. Ezen érzések átadása és belülről történő megélése igazi kihívás volt a csoport lány tagjainak, de mi, fiúk is komoly erőket mozgósítva dobtuk be magunkat a szerepbe. A mű nem nélkülözte a drámai részeket sem, mivel a történet szerint később, a megcsalt feleséget felkereste Gyurka szeretője, aki kitálalt mindent, egy igazi katarzissal megtoldva a végét. Számomra komoly feladatot jelentett a sarokba szorított Gyurka elkeseredett és támadásba átforduló, vádaskodó, dühös viselkedésének megtestesítése a szembesítés során. Nagy hangsúlyt fektettünk a hangulatváltásokra, melyekre bőven volt példa, hiszen a férj mit sem sejtett Krisztin náluk való látogatásáról és a házaspár mindkét tagjára sokkolóan hatott, hogy a szerető babát vár.

  Szavakkal nem tudom eléggé érzékeltetni, hogy mennyire hasznos, élvezetes és egyben komoly feladatokkal teli órát kaptunk.

 • Draven
  Felhasználó
  Post count: 1
  Megosztom

  Nagyon örülök, hogy betekintést engedsz az óráidba, várom a folytatást! 🙂

 • findingyourinnervoice
  Felhasználó
  Post count: 14
  Megosztom

  Szia! Nagyon szívesen!

   

  1. 10. 27. „ Ha tudom, hogy eljössz, lángost sütök neked!”

  A foglalkozás keretein belül a Jövőre veled ugyanitt című film került terítékre.

  A történet szerint Doris és George egy aprócska véletlen folytán egymásba habarodnak, amiben a bökkenő csupán csak annyi, hogy mindketten házasságban élnek. Élményekkel és bonyodalmakkal teli kapcsolatukat egy paktummal koronázzák meg, miszerint minden év egy azonos napján egymás kebleire borulnak. Találkozásuk –ami egyébként egy pompás tengerparti fogadóban történik- másnapján, furcsa módon egymás mellett ébrednek, enyhén szólva is hiányos öltözetben. Képzeljünk el egy pasit, aki ébredése után a ruháit próbálja összeszedni és közben nagyjából olyan érzése lehet, mint akiben igényesen megforgattak egy kisebb méretű tőrt. A hanghatásokat figyelembe véve mindenképpen valami hasonlót kellett előadni. A kezdeti értetlenség után kitisztul a kép, miszerint George jóval nagyobb csődörnek tartja magát, mint amekkora, Doris viszont nagyjából megmarad a sajátos, vallási neveltetéséből eredő szendeségénél. A jelenetben ezekre a váltásokra kellett figyelni, hiszen hol a véresen komoly számonkérésekről, hol pedig a nyájas és őszinte szerelemi vallomásokról szóltak a párbeszédek. Mindemellett George félelme, hogy a felesége rájött, vagy már tud mindent, egy bizonyos fajta feszültséget is adott a jelenetnek, tetézve ezt azzal, hogy másodpercekkel a fontos dolgok megtárgyalása után kopogtatás hallatszott a lakosztály ajtaján. Pillanatok alatt kitört a pánik, amelynek visszaadása során ismét volt lehetőségünk gyakorolni és megérezni, hogy mi is egy színész feladata a felvételek során.

  „Tudja mi ment a rádióban, amíg mi szeretkeztünk? Ha tudom, hogy eljössz, lángost sütök neked!”

  Hibák és kifogásolt kiállások mint mindig, most is előfordultak, azonban rengeteget fejlődtünk, valamint az új, tanult dolgok beépítését a tőlünk telhető maximális erőbedobással teljesítettük.

 • findingyourinnervoice
  Felhasználó
  Post count: 14
  Megosztom

  2018.11.03. Koncentrációs gyakorlatok és prózai mű előadása

  Többféle koncentrációs gyakorlatot mutatott be nekünk Erika, melyek közt voltak számomra –és szerintem a többiek számára is- nagyon érdekes és elsőre nehezen kivitelezhető mutatványok is. A hangerő gyakorlatok mellett (amikor például hónapokat és órákat kellett adott ütemre oda-vissza ismételni) a kezek és lábak szinkronitását is belevettük, miközben egymás szemeit nagyon mélyen pásztáztuk. Képzeljünk el egy 20 méter hosszú folyosót, melyet úgy kell végigjárnunk, hogy a végén található ajtó elérésének pillanatában a tizenkettedik hónap neve kerül kimondásra, mindezt egy adott ritmusban teljesítve. Nehezebb, mint amilyennek első hangzásra tűnik. Ezekre azért van szükség, mert a szinkronban nagyon fontos, és lényegében nélkülözhetetlen, mind az ütem, mind a ritmusérzék.

  A második etapban Kosztolányi Dezső – Akarsz-e játszani című művét adtuk elő, egyenként, egymásnak. Tanárnő elmondása szerint az előadásokat kétféleképpen mutattuk be. Voltak, akik felvettek egy bizonyos szerepet, majd azt szépen végigvezetve elszavalták a verset. Teljesen nyilvánvaló, hogy mindenki másképpen élte meg a mű hangulatát, de igyekezett ezt minél színesebben átadni a közönség felé. A másik csoportba azok tartoztak, akik kiálltak és mit sem törődve másokkal elmondták a verset, ahogy az belülről, teljes önazonossággal jött.

  Minden hétre újabb és újabb verset kell memorizálnunk, majd előadnunk, mivel ezzel is segítve az idegen közeg által esetlegesen kiváltott vizsgadrukk lehetőségét.

 • findingyourinnervoice
  Felhasználó
  Post count: 14
  Megosztom

  2018.11.17. Az első színészstúdió foglalkozás komédiával

  Gömöri István és növendékei az első három kiscsoportos foglalkozás után beszabadultak a mikrofonok mögé, hogy ott kibontakoztathassák eddig szerzett tudásukat. Terítéken A dadus című szituációs komédia volt, melynek rövid történetét pár sorban írnám le, hogy aztán a megvalósításra váró karakterekkel foglalkozhassunk.

  Frant sajnálatos módon barátja eltanácsolja az életéből, minek hatására az MLM sötét és egyben varázslatos világában köt ki, kozmetikumokat árulva. Teljesen véletlenül egy dúsgazdag, ámde özvegy Broadway-producer, Max házánál köt ki. Mivel Maxék úgy gondolják, az általuk feladott dadus hirdetés vonzata a hölgy, szívesen fogadják, ami ellen Frannak sincs ellenvetése, tudván, semmiféle állásra nem jelentkezett, bár a luxusparadicsom igencsak ínyére van.

  <u>A szerepek:</u>

  Franről fontos megemlíteni, hogy egy iszonyatosan idegesítő, mindent túlaffektáló, vihogó nőszemély, aki nincs is tisztában azzal, hogy mennyire butuska valójában. Egyszóval egy hülye picsa karaterét kellett megvalósítani, amiben külön nehéz volt, hogy ezt a sokszor túlpörgetett érzelmi állapotot hirtelen, lefelé irányuló, számára vicces, bár erőltetett poénok váltogatták.

  Max, a ház ura magához ragadta a domináns szerepet és egyáltalán nem csábult el a nő nyomuló és csodálatos külsejétől, inkább érdekesnek tartotta, talán kicsit szánta is ezt a fajta attitűdöt. Ettől függetlenül próbált teljesen semleges lenni, mintha csak egy jelentkező lenne a sok közül, főleg, hogy jó pár dadust az őrületbe kergetett már Max fia, a kicsi Brighton.

  Niles, a komornyik egyből átlát a dadus-jelölt szándékain és kellemesnek nem mondható, sokkal inkább magas lóról, –mivel egyébként is egy kimért, értelmes emberről van szó- figyelmeztetően beszél Frannel, hogy készüljön fel arra, ha itt bármiféle szimpátiát el szeretne érni, ahhoz keményen meg kell dolgoznia érte.

  Miss Babcock, a későbbi rivális szintén nem Niles kedvence, hiszen véleménye szerint csak az Ura pénzére és tulajdonaira pályázik. Ami természetesen már az első jelenetekben igazolódni látszik.

  Nagyon jól sikerült Frant hozni a csajoknak, erőn felül teljesítettek, ami nagyban köszönhető Gömöri Úr nagyon hatékony rendezésének, valamint annak, hogy amíg egy számára tökéletes tekercset nem csináltunk, egyszerűen nem mentünk tovább a felvételben. Ehhez mérten szerintem az eddig készült legjobb anyagot hallgattuk vissza az előadás végén, viszont szívből remélem, hogy innen is csak feljebb fogunk menni.

Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.

Most 0 users és 2 guests online
No users are currently active
Aktivitás az utolsó 24 órában: 0 users és 125 guests
Keymaster | Moderator | Participant | Spectator | Blocked
Fórum stat
Témák: 52, Hozzászólások: 126, Tagok: 106
Legújabb tag, Corvinus