Megosztom

Ha nem figyelsz a rendezőre, megrendelőre hiába vagy vérprofi, munkát veszíthetsz.
Ha sorozatosan nem veszed az adást, a karrierednek annyi.

Kaptam egy felkérést:
varázsló kellene egy szabaduló szoba projekthez.

Az instrukció szerint egy idősebb, vicces, különc, mágikus karakter
lenne az ideális varázsló.
Illetve a hangja.

A szöveget felmondattam egy jó hangú amatőrrel csak a próba kedvéért,továbbá egy profi 70 éves színésszel, aki kiválónak tűnt a varázsló szerepre, (szerintem az is volt) ezután én is készítettem 2 hangot, egy visszafogotabb és egy rajzfilmesebb verziót.

Íme egy részlet a szövegből.

“Nos, kedves tanoncaim! Én vagyok az, Diaphugius (Dájáfjúdzsösz) mester, és büszkén jelenthetem, hogy elérkeztetek tanulmányaitok végéhez! Igen szépen álltátok a sarat, és meg kell mondjam, mindannyian sokat fejlődtetek — így eljött az idő az utolsó megpróbáltatásra.
Eljöttem, hogy — ::sejtelmesen, ironikusan kimondva:: “tanácskozzak” — Arabelle Hercegnővel egy felettéb fontos ügyről, otthagyva Benneteket a toronyban a kincseim között. A feladatotok az lesz, hogy használjátok pallérozott elméteket és megtaláljátok a sárká… —várjunk csak, nem, erről nem kell tudnotok egyelőre— hmm… macskámat! Igen. Szem elől tévesztettem a macskámat. Valahol a toronyban van, és azonnal meg kell őt etetnem, amint visszatérek ::motyogva, kicsit halkabban:: — vagy igen katasztrofális dolgok történhetnek!”

Bizonyára mindenkinek más verzió tetszik, a demóban a harmadikat fogadták el.

 

Sok hangban túlteng az: ÉN ÉN ÉN!
Túl sok az output és kevés az input.

Szép hangom van…, én szuper vagyok, színész vagyok, csípőből odateszem bármelyik szerepet, aztán… mégsem jön össze a megbízás a figyelmetlenség miatt.

Néha nem veszitek észre, amit a megrendelő szeretne.
Nem csak arról van szó, hogy egy sztereo m4a file-t küldesz mono mp3 helyett, hanem
a küldött szövegben a kliens KIEMELI mondjuk a cég nevét vagy leírja, hogy egy vicces karakter szeretne, holnapra te pedig elküldesz egy depressziós vagy őrült hangot 1 hét múlva.

Ha VAN leírás, utasítás, ne hagyjátok figyelmen kívül!

Inkább olvassátok el tízszer azt az egy-két  mondatot, amit a megrendelő ki akar hozni a figurából, szövegből és ne csak a saját nagyszerűségetekből induljatok ki.:)

A demóknál, castingoknál, amikor  egy profi stúdióban  fel kell mondanod néhány egyszerűnek tűnő mondatot ez fokozottan érvényes. A felvételvezetőt nem érdekli, ha béna vagy, jött egy újabb hang, akit kiajánlhat és kész.

Olyan, amilyen. Ha kiválasztja valaki jó, ha nem választja ki senki, akkor is jó.

Neki. És neked?

Egyszer felmodod rosszul a szöveget, az ügynökség elmenti, mint a te demód és 10, 100 vagy 1000 potenciális kliens egy tökéletlen produkciót fog hallgatni, amit nem akar majd megrendelni, te pedig csodálkozol, hogy miért nem hívnak ezerszer.

NE CSAK A SZÖVEGET ÉRTELMEZD, FIGYELJ AZ INSTRUKCIÓRA IS!