hang ügynökségek

A világ talán legnagyobb szinkronhang vagy narrátor oldala.

Mielőtt bárki rohanna regisztrálni,írok róla pár dolgot.

Ez a cég pár éve megvette a…, a valamilyen oldalt, most nem jut eszembe.
Gyűjtő oldal volt, ügynökségek, ügynökök voltak rajta a világ minden tájáról.
Megszűntette az oldalt, felszippantotta a hang és ügynök adatbázist, ezzel kigolyózta az addig jól kereső hangügynökök illetve ügynökségek százait, ezreit.

Ez az akció sokaknak nem tetszett és az sem túl szimpatikus, hogy jó úton halad afelé, hogy nelullázza az ipart az alacsony áraival.

A lényeg: bárki regisztrálhat az oldalra, mint hang, aki vesz egy laptopot, egy mikrofont és belebeszél.

Ha jól tudom bevezették a text to speech szolgáltatást is, ami azt jelenti, hogy ha, Te mint megrendelő, nem akarod kifizetni a 100-250 dollárt a hangnak, akkor alternatív lehetőségként beküldöd a szöveget és egy text to speech szoftver felolvassa a küldeményed, hasamra ütök 1 dollárét.

Jellemzően – nemzetközi szinten- apró munkák jelennek meg-, 100-250$-os költségvetéssel, ezekre licitálnak a hangok, akár 100-an is vagy mégtöbben egyszerre, a verseny nagyon kiélezett..

Tehát Joe 100 dollárért felmondja a cuccot, Bill 250-ért, Te pedig beküldöd a – tökmindegy, 175 dolláros ajánlatod és a megrendelő kiválasztja a számára megfelelő hangot és árat.

Természetesen nem ingyen osztogatják a munkákat, van egy 499 dolláros éves díj és “mégtermészetesebben” ezután még rólad is lehúznak annyi százalékot, amennyit hagysz.

Pl. licitálsz egy 100-250 dollárra kiírt munkára, beírod, hogy neked kell 200$, ezután automatikusan kiíródik egy másik rubrikában 40$, ami a cég jutaléka, így jön ki a végén, hogy az ajánlatod 240$.

Mindent egybe vetve, csak akkor érdemes fizetned, ha beszélsz valamilyen nyelven, hiszen magyar munka kb 2-3 van egy évben, az is olyan, amilyen…

A legviccesebb az lesz, amikor bevezetik a magyar text to speech történetet is.

Egy átlagos magyar vállalkozó 250 dollár helyett, simán revetül az
“olvassa fel a gép 1 dollárér a youtube videómat, osz’t jó napot”- gombra.:)))))

És a végére egy jó tanács. Évek óta licitálok vagy én is kérek ajánlatot.

SOHA nem a legolcsóbb nyer.

Ha arra adod a fejed, hogy regisztrálj és licitálj munkákra, mindig a lehetséges legnagyobb árat add meg és tedd hozzá, hogy az ajánlatod egy kicsit alkuképes. Aki nem tudna angolul, íme a varázs mondat…: My bid is negotiable.