Szinkronhang brand

 

Mit gondolnak rólad, milyen a brand-ed?

Coca-cola, Levi’s, Opel, Bosch…
Brand-ek. Ha látod a nevüket, logójukat eszedbe jut az üdítő íze, a farmer színe stb…

A brand-ed Te vagy, a saját neved.
Mi jut eszébe az embereknek, a rendezőknek rólad?
Eszébe juthat egyáltalán valami?
Ha semmi, akkor itt az ideje felépíteni a márkád.

Egy hang nem lehet mindenre jó…, de találj legalább egy olyan piaci rést, karaktert, stílust, ami kiemel, amiben kegyetlen jó vagy. Ez adja meg az alapot, hogy hosszú távon is a szakmában maradj.

Ha te vagy Dustin Hoffman vagy Spongya Bob hangja, nyert ügyed van, te vagy a főcímek hangja vagy egy Tv adóé, ha sokszor hívnak papagájra, nyuszira, medvére, nem rossz…, ha box szpíker kell  neked szólnak, mert…, van remélhetőleg legalább egy olyan emlékezetes hangod vagy tulajdonságod, ami eszébe jut egy ügyfélnek vagy rendezőnek, ha egy bizonyos karaktert keres.

Ha mindig késel, helyezgeted a mikrofont, mint egy rocksztár, nem veszed fel a telefont, flegma vagy, napok múlva sem válaszolsz emailek-re, uram bocsá’ a higiénia nem az erősséged…, ez is a brand-edhez tartozik és ha eszébe jutsz valakinek, inkább mást akar majd helyetted.

A brand építéssel sokan ösztönösen is próbálkoznak.
Gyöngyöző kacagás a debill vicceken, virág a rendezőnek, csoki a gyártás vezetőnek, like-olgatás a semmiért a facebook-on…

Ha másra nem futja, egy darabig ez is jó lehet…, de a legjobb, ha pontos vagy, mint egy Schaffhausen, friss akár a virág, elérhető a nap 24 órájában és a kis munkákat is ugyanolyan profin megcsinálod, mint a nagyokat.

Ez építi a márkád. A profi munka.
Ne brillírozz, csak profin tedd oda. Legalább egy dolgot.